Elektromotory s brzdou 2900 ot./min.-1

ELEKTROMOTORY S BRZDOU – 2900 OTÁČEK

PRINCIP FUNGOVÁNÍ BRZD

Zapojení: Elektromechanické brzdy představují brzdy, které jsou elektricky ovládané, ale mechanicky přenášejí točivý moment. Po aplikování elektrického proudu napájena cívka vytvoří magnetické pole. Díky tomu se cívka změní na elektromagnet a začne tvořit magnetické čáry toku, které přitahují armaturu k povrchu brzdy. Náboj a kotva se montují klasicky na hřídel (který dodává zákazník). Jelikož je brzdová cívka pevně namontovaná, brzdový náboj, armatura a hřídel se zastaví ve velmi krátkém čase.
Odpojení: Když z brzdy vyjmeme elektrický proud, armatura se může otáčet s hřídelí. U většiny typů těchto motorů, při uvolňování energie, pružiny udržují kotvu v jisté vzdálenosti od povrchu brzdy, čímž vytvářejí malou vzduchovou mezeru.

VÍCE INFORMACÍ

Další informace týkající se parametrů, rozměrů, náhradních dílů atd. najdete po otevření konkrétních produktů. U každého produktu se nacházejí také fotografie elektromotoru a datový list ke stažení. Pokud přesto máte nějaké otázky a nejasnosti, případně potřebujete poradit s výběrem elektromotoru, neváhejte nás kontaktovat na číslo
+420 607 351 716
alebo na e-mail vyoral@el-motor.cz