Elektromotory s brzdou 1400 ot./min.-1

ELEKTROMOTORY S BRZDOU – 1400 OTÁČEK

FUNGOVÁNÍ ELEKTROMECHANICKÝCH BRZD

Zapojení: Elektromechanické brzdy jsou brzdy, které mechanicky přenášejí točivý moment, ale jsou ovládány elektricky. Když se aplikuje elektrický proud, napájená cívka vyvine magnetické pole. Z cívky se tím pádem stává elektromagnet a vytváří magnetické čáry toku, které způsobují přitahování kotvy k povrchu brzdy. Kotva a náboj se instalují standardně na hřídel (dodávaný zákazníkem). Brzdová cívka je namontována pevně, takže pohyb náboje, kotvy a hřídele se přeruší v krátkém čase.
Odpojení: Když brzda přestane přijímat elektrický proud, kotva se bude moci otáčet spolu s hřídelí. U většiny typů takových elektromotorů, během uvolňování energie, pružiny drží armaturu v určité vzdálenosti od povrchu brzdy, aby byla zajištěna vzduchová mezera.

DALŠÍ INFORMACE

Více informací, které se týkají parametrů, rozměrových výkresů, náhradních dílů atd. najdete po otevření jednotlivých produktů. V popisu každého produktu jsou i dizajnové obrázky elektromotoru a datový list, který si můžete stáhnout. Pokud máte nějaké další otázky nebo nejasnosti, případně potřebujete radu s výběrem správného elektromotoru, neváhejte nás kontaktovat na číslo +420 607 351 716 nebo na e-mail vyoral@el-motor.cz